Д-р Дилкова е сертифициран представител на най-съвършената компания за алайнери – Invisalign.

Те са удобна алтернатива на брекетите като могат да се използват при деца и тийнейджъри – Invisalign First и Invisalign Teen.

Какви са предимствата на алайнерите пред другите ортодонтски апарати?

  • По-бързо лечение.
  • Ефективни при различни зъбно-челюстни проблеми.
  • По-малък дискомфорт и болезненост, тъй като се използват по-слаби ортодонтски сили. Изключително важно предимство при пациенти с пародонтално заболяване.
  • Комфорт при хранене – свалят се по време на хранене, което позволява да хапвате всичко, което обичате.
  • Удобство при почистване на зъбите – свалят се при миене на зъбите, което улеснява хигиенните процедури.
  • Почти невидим – повечето хора дори няма да разберат, че сте преминали през лечение, защото Invisalign са практически невидими.
  • Регулярните прегледи в кабинета са на по-голям интервал, което е идеално при пациенти с натоварен график. 

Как изглежда Вашето Invisalign приключение

Стъпка 1

По време на първоначалната консултация ще обсъдим Вашите ортодонтски нужди.

Ще използваме интраоралния скенер iTero®, за да създадем бързи и прецизни 3D модели на Вашите зъби и захапка, ще направим пълния протокол от фотоснимки на зъби, захапка и лице. Ще назначим задължителните за ортодонтското лечение рентгенови снимки, които може да направите на място в клиниката.

Стъпка 2

След това ортодонтът изработва Вашия план на лечение, при което Вие ще може да получите информация за броя на алайнерите, които ще носите, продължителността на лечението и ще видите визуализация на новата си усмивка.

Стъпка 3

При иницииране на лечението с алайнери ще се поставят фотополимерни атачмънти на някои от зъбите Ви, за нуждата на ортодонтското преместване. Всеки комплект алайнери се носи 20-22 часа дневно, за 7-14 дни. Свалят се само при хранене и хигиена.