Ортодонтия за възрастни

Ортодонтското лечение вече не е само за тийнейджъри.

Разликите между ортодонтското лечение при деца и възрастни са:

При по-млади пациенти челюстите все още се развиват, а при възрастни са спрели да растат.

Загуба на кост и пародонтални структури – възрастните пациенти са по-склонни от децата да развият рецесия (оголване) на зъбите или да загубят кост, поради гингивит или напреднало пародонтално заболяване. 

Амбразирани и/или липсващи зъби – с течение на времето зъбите могат да се износят и да се промени позицията им, коет може да се коригира само с ортодонтско лечение. Липсващите зъби могат да доведат до наклоняване и ротиране на съседни зъби, създавайки предпоставка за влошаване на функциите и за заболяване на венците.

Много възрастни получават ортодонтско лечение като деца или тийнейджъри, но поради различни причини лечението е било непълноценно и избират като възрастни да получат усмивката, за която винаги са мечтали.

Защо трябва да обмислите ортодонтското лечение?

Правите зъби са здрави зъби и са по-лесни за почистване, с което ще предотвратите кариеси и възпаления на венците.

С ортодонтско лечение може да предотвратите поставянето на протетични конструкции (фасети, корони, мостове) или да намалите техния брой. 

Красивата усмивка изгражда увереност и повишава качеството на живот.

За много възрастни мисълта за метални брекети е достатъчна, за да ги обезкуражи да получат лечение. Заради това нашата практика предлага естетични варианти за лечение – керамични или сапфирени брекети, както и алайнери.