ОСНОВНИ СТЪПКИ КЪМ СЪВЪРШЕНАТА УСМИВКА

Ортодонтията e специалност от денталната медицина, която е фокусирана върху диагностиката, профилактиката и лечението на зъбно-челюстните деформации. Специалист-ортодонт е лекар по дентална медицина, който след завършване на висшето си образование изкарва допълнително 3 години обучение и опит в областта на Ортодонтията.

Най-подходящата възраст за посещение при ортодонт е на около 3-годишна възраст, когато са пробили всички временни зъби. Тогава ортодонтът може да анализира захапката на пациента, да установи налични вредни навици и да даде насоки, с които да профилактира появата на зъбно-челюстни деформации. Ако искате да подобрите външния си вид и своята усмивка, то всяка възраст е подходяща, за да посетите ортодонт.


Нашата мисия е да Ви създадем здрава и красива усмивка. Нашият екип ще работи с Вас, за да се уверим, че получавате най-добрите ортодонтски грижи. Нашата практика използва най-новите ортодонтски технологии, предлагайки възможности за лечение, съобразени с индивидуалните потребности и желания на пациентите.

Запазете час за първоначална консултация.

Тя ще Ви даде възможност да се срещнете с нашия екип, да научите повече за Ортодонтията, да получите обстоен дентален и ортодонтски преглед и да разберете кои възможности за лечение отговарят най-добре на Вашите нужди. По време на първия преглед ще Ви бъдат назначени рентгенови снимки, които са задължителни за провеждане на ортодонтското лечение и ще Ви бъде насрочена нова среща с ортодонта. За Ваше удобство, клиниката ни разполага с рентгенови апарати за всички 2D- и 3D-образни изследвания.

При второто посещение

Ще се снемат виртуални отпечатъци от зъбните Ви дъги и захапка и ще се направи пълен фотографски протокол.

Така събраните данни от Вашия преглед, виртуални отпечатъци от Вашите зъбни дъги и захапка, рентгенови и фотоснимки са достатъчни, за да може ортодонтът да изработи Вашия индивидуален план на лечение, който ще Ви представи на третата среща, при която ще обсъдите всички страни на ортодонтския Ви проблем, ще разясни етапите, приблизителната продължителност и апаратите за лечение, цялата финансова информация.

Oдобрение на плана

След одобрение на плана за лечение от Ваша страна, ще Ви назначим час за поставяне на избрания ортодонтски апарат. Посещението при ортодонт е на всеки четири до осем седмици.

Преди лечение

Преди започване на ортодонтското лечение е задължително да са излекувани всички заболявания на твърди зъбни тъкани (кариеси, пулпити, релечения на ендодонтско лекувани зъби) и пародонт (гингивити и пародонтити). Не е възможно да се инициира ортодонтско лечение, ако има активни възпалителни процеси.
Много е важно да продължите да посещавате личния си лекар по дентална медицина веднъж на 3-6 месеца, особено по време на ортодонтското лечение, за почистване на зъбите и рутинни дентални прегледи. Ще се радваме да координираме с личния Ви стоматолог. Ако нямате такъв, то нашата практика може да Ви предостави най-добрата дентална грижа.

%

Вашата перфектна усмивка