Ортодонтия за тийнейджъри

Какво са брекети?

Това са фиксирани ортодонтски апарати, които се предлагат в различни материали и цветове. Нашата практика предлага следните опции:

  • Метални брекети: имат елегантен дизайн и са изработени от неръждаема стомана. Ортодонтските дъги могат да се прикрепват към металните брекети с лигатури (метални или цветни) или може брекетите да са самолигиращи (с капаче: Damon, SLX-брекети).
  • Керамични/сапфирени брекети: тези брекети са високоестетични и се предлагат за по-късна тийнейджърска възраст или за ортодонтски възрастни пациенти.

Времето, необходимо за лечение на усмивката ви с брекети, зависи от три ключови фактора:

Ранно лечение – ранното лечение позволява на ортодонтите да наблюдават растежа на пациента и да препоръчат по-нататъшно ортодонтско лечение, ако е необходимо. В някои случаи може да се наблюдава дълъг период от време, без да се провежда ранно лечение и да се избере най-подходящото време за лечение. 

Тежестта на ортодонтската деформация – броят на апаратите и времето, необходимо за коригиране на проблема, ще определи продължителността на лечението.

Кооперативността на пациентите – ако искате лечението Ви да върви гладко и по план, то Вие трябва да изпълнявате инструкциите, които Ви дава ортодонтът. Това играе основна роля за продължителността на лечението.